Barnvaktning

Igar var jag barnvakt och det var faktiskt riktigt kul :) vi spelade bordsfotboll, ett spel som man ska gissa personer och lutande tornet. sedan kollade jag pa Stehpen Kings "It" tills mamman kom hem. Hon  var jattesnall. Ikvall ska jag vara barnvakt igen och tjana mer pengar sa att jag kan kopa nya jeans. Imorgon ska jag agna at shopping!




Igar hade jag ytterligare en matdiskussion. Jag anser att man inte har atit fardigt om  man gar till soptunnan med nagot som har varit pa tallriken, savida det inte ar ben eller andra oatliga saker. Stammer inte det?





Idag var det "walk with dogs and children" med Laura och sen gick vi till Man's. Jag borde ta ett foto och visa hur det ser ut..




Ska nog ta och stryka lite sen och ikvall ska jag laga (eller varma blir det val) chicken kiev. Det gillar dem. Det innehaller ingen paprika.



och dar sprack mina byxor igen..

Tredje gangen de spricker pa knaet nar jag satter mig pa huk. Det ar sa irriterande. Det har halet blev nastan en decimeter langt. Nu maste jag verkligen kopa nya jeans. Jag vet inte om jag ska lamna in dem pa lagning eller strunta i det. Det ar ju faktiskt ett mycket bra par byxor..



Idag traffade jag en tjej fran Nya Zeeland pa Starbucks. Vi hade jattetrevligt och jag larde mig att man maste ta tre korkort dar innan man far kora pa riktigt. Forst ar det ett skriftligt test och nagon enkel korning, sen ska man gora det igen, skriva och kortetstet at parkering m.m, det sista testet ar ytterligare ett skrivtest och kortestet ar pa motorvag. Nar man klarat alla testen far man lov att ha passageradre. Nar man klarat det andra tetstet far man kora sjalv i bilen utan passagerade, om de inte haft det tredje korkortert i over tva ar. Mycket mer komplicerat an i Sverige. Blev lite glad att jag inte ar fran Nya Zeeland.





Hade en lang promenad med Bruno idag och nu ligger han helt utmattad i sin sang. 









Vi fick i laxa igar att kolla pa nyheter och beratta om nagot som hant. Det jobbiga med det ar att nyheterna gar kl 6 och kl 10 pa kvallen. Det betyder att jag hinner inte se dem. Kl 6 gor jag kvallsmat och kl 10 har jag lagt mig. Far kanske strunta i att lasa ikvall och kolla pa tv istallet. 





jag vet inte om jag borjar bli sjuk, for jag har jattekonstiga mardrommar. Sana som man har nar man har feber... Det ar inte svininfluensan i alla fall, det ar en sak som ar saker. Om jag inte varit immun emot vaccinen dvs. fast det tror jag inte. Nagot annat skit jag fatt antagligen. 

 


back from school

Det har hant sa mycket den har veckan, men jag har inte orkat blogga, fast jag har haft en massa tid for det. Illa. Skarpning, Helena!


Bruno ar jattetrakig att ga i parken med ibland. Jag har med en tennisboll, som sitter pa en pinne sa att man kan kasta den langre. Han pallar bara ett eller tva kast och sen blir han uttrakad pa det. Han maste vara varldens lataste hund.



Idag i skolan pratade vi om nyheter och skulle lasa upp egna nyheter vi hittat pa. Helt ok. Pa vagen hem gick jag in om postkontoret och sainsburys for att kopa en tandborste. Nar jag gick och  la mig igar kom jag att tanka pa om de hade hallonlask i den har landet, sa jag kollade det i affaren idag. Hittade ingen. Kanske i kiosker..





Dromde jattekonstigt inatt. I en del av drommen gifte sig Kristina och resten av drommen var bara konstig. Jag bodde pa en vind istallet for mitt rum. Vinden var over en hel ovanvaning och ratt sa fin. Sak samma, jag minns inte.






Nu ska jag sticka och hamta lillflickan pa skolan.

Auf wiedersehen!



Sondag 24 januari 2010

Vad formell den rubriken blev :p




Idag ar det i alla fall sondag och det betyder val att gora ingenting. Ikvall ska jag pa restaurang med nagra tjejer fran min klass. det ska bli kul, men jag har ingen aning om var vi ska ga.



igar var va pa ikea och jag kopte sjalvklart en massa gott svenskt godis :)



Pa kvallen kollade jag och anna pa film, 17 igen. Jag sag ju den for bara nagra veckor en dag nar jag hade trakigt med en massa popcorn. Igar hade jag glass, men det blev for kallt sa jag gjorde en skal popcorn, som vi krangde :p







Jag tipsade linda om en aprikosskrubben, som jag har kopt. Hon sa att hon skulle se om hon kunde hitta den. Hoppas att hon gor det :) Jag ska ta en liten paus fran min nu, for det stod pa tuben att den ger bast resultat om man anvander den 3-4 ganger i veckan. Overanvandning gor kanske sa att den inte ger samma effektiva effekt.




Imorgon ar det ny vecka och jag har absolut inga som helst planer for den. Fa se vad jag far for mig. Mina tisdagar och torsdagar ar helt blockerade sa ag har mandag, onsdag och fredag. Fredag ar den dag jag har minst, men den har veckan ska jag renbadda och det tar sin lilla tid.




Haha! Hittade precis ett citat pa min bdb fran 2 ar sedan:

"du gillar verkligen din hatt, om du hade haft den på 30-talet så hade du säkert blivit världens första kvinnliga maffiaboss"




Magen full av Man's

Var pa Man's med Laura idag efter var "walk with dogs and children". Vad matta vi blev! Jag orkade knappt ata upp. Vi forsokte ta bilder men vi bada blev sa fula pa alla och sa kom inte maten med. Fick en bild pa maten, men den ar kvar pa kameran och jag har inte orkar lagga in den..

Hittar tyvarr ingen gammal Man's-bild heller. Nasta gang kanske :p


Tredje inlagget for idag pa kort tid! whooho!


Nagonting bara :)

Jag har varit dalig med att lagga ut bilder pa bloggen pa senaste tiden och jag har slutat att anvanda diktoniska bokstaver. Anledningen till att den inte har blivit sa manga bilder ar att jag helt enkelt har varit lat och inte orkat overfora bilder fran kameran och hit. Varfor jag inte skriver med vara sista alskade bokstaver i alfabetet ar att nagon har tagit bort min lilla sv-knapp, som gor att tangentbordet fungerar som ett svenskt och att jag inte minns hur man gor den installningen. sa om om det ar nagot ord som ar konstigt och jag marker det kommer jag antagligen att skriva en parantes efterat som forklarar, som ex. nar jag skrev en honkatt och menade en blandning av en hona (fagelfaet) och en katt. alltsa inte en tjejkatt.

I alla fall, har kommer lite bilder sedan vi var ute i fredags :)












Imorgon ar det lordag. Fa ser vad jag gor da :p


 




Apricot Scrub

Jag maste gora lite reklam for en ny ansiktsskrubb jag har kopt! Det ar verklkigen jattebra och jag marker riktigt skillnad pa huden i ansiktet. den heter Apricot Scrub och kommer fran St. ives. Den ar inte dyr heller. Jag minns inte riktigt vad jag gab for den, men nagonstans mellan £2-£4. i sverige kostar ju vanligtvis en ansiktsskrubb fran Neutrogena ca 65kr pa apoteket och den ger inte ett resultat nar denna! har anvant den morgon och kvall i ungefar en vecka. Den tar bort flammighet, renar huden, ar oljefri och detta gor att det forebygger uppkomsten av finnar.


Jag ska kopa med mig minst 3 tuber av den innan jag lamnar London for alltid :)



Kan forsta att den ar UK's no. 1!



Maaaan's!!

jag ar sa sugen pa att ata Man's just nu! Det ar inte klokt! Att sitta pa busshallsplatseni kylan och att maten blir kall pa direkten. Det ar anda helt underbart. Man's-abstinens i forsta klass! Maste forsoka komma dit i helgen eller nagon gang nasta vecka.






min hundvaktning jag gjorde tidigare slutade med att den ena hunden sprang runt i hela huset och jag fick sjasa ner honom for trappan flera gangen. Han hittade aven min chokladkaka pa mitt rum och at upp den. Jag berattade det for hans matte och hon sa att han far skylla sig sjalv om han blir dalig.




Ikvall ska jag gora flaskfile med rotfrukter i ugnen. Hoppas att de gillar det :) Barnen alskade min takkamasala, som jag gjorde igar och sa att det var den basta jag har gjort. Vet inte om de menade av mina andra tikkamasalor eller min flaskfilegryta med curry, som de aven alskar. Sedan sa de att jag lagade mycket god mat, men det hade alla deras au pairer gjort och da var jag tvungen att fraga om de till och med tyckte om kristinas mat. Tydligen gjorde de det! :p



Hundvakt

Har just nu tva hundar son springer runt overallt. Vad jobbiga hundar kan vara! :D Bruno och hans bff.



Ut & Ivag

Nu ska jag snar ta bussen till Dulwich. Hoppas att jag kommer fram ordentligt och inte missar busstoppet eller nagot sadant. Det hade varit lite pinsamt :p Som tur ar sa ar det inte sa langt mellan busshallsplatserna har i London. Ska ga om typ 5 min sa wish me good luck. Innan jag gar ska jag bara klargora tva viktiga saker jag stott pa:




*Nagellack fran Primark=inte bra! valdigt plastiga och gar inte att fa bort ordentligt. Ar fortfarande svart i nagelbanden. Dessutom torkar det aldrig.


*JallyBeans med smak av smorpopcorn=mycket laskiga. Smakade dock popcorn sa plus for det men min personliga asikt ar att popcorn ska inte komma i form av gele utan i torr vara. Ratt kul att de lyckas fa in popcornssmak i dem :)



Ut&Adjo!



Ledig fran skolan!

Vaknade kl 10 idag och flog ur sangen. Jag borjar ju skolan kl 12 och ska hinna rasta Bruno och fixa lite grjejer innan jag gar dit. Stressade ner och tog pa hunden hans koppel och sprang ivag. Nar vi var halvvags till parken ringer min larare och sager att det inte ar nagra lektioner idag for att det finns ingen el pa skolan sa dar ar kallt och mork. Blev lattad pa ett satt men jag hade tankt betala min avgift idag. Far val gora det pa torsdag istallet.



Nar vi gick ur parken motte vi tjejerna jag skrev om igar och de bara "it's the dog!" och sa skrattade de lite.



Idag ar det tikkamasala som galler. Maste sticka ner till affaren och kopa lite gradde.



Bruno ar sa rolig..

.. och helt besatt av mat!

Vi gick fran parken idag och precis utanfor ar det typ en kisok, som man kan kopa frukost i. Det ar engelsk frukost sa det luktar valdigt fettigt, men i alla fall. Vi gick forbi kiosken som vanligt och tre tjejer som gar i skolan som ligger nara var och hade kopt nagot att ata. Jag och Bruno gick framfor dem nar han helt plostligt vander om och forsoker dra sig till dem. Jag ville ju inte att han skulle ta deras mat sa jag drog at andra hallet. Vi drog alltsa at varsitt hall och tjejerna skrattade jattemycket for Bruno stod helt vand emot dem och drog.

Ja, det var faktiskt skitkul :) Sedan lat jag tjejerna ga fore sa att Bruno skulle sluta att tramsa.


Idag aker forresten Anna till Australien! Lycka till! :)


En ny vecka

Idag ar det fodelsedag har i huset och det betyder att jag inte behover laga mat! :)




Jag har fatt nya arbetsuppgifter nu. Ska hamta den minsta flickan pa hennes skolan tva ganger i veckan. det betyder att jag maste ta bussen dit som uppskattningsvist tar 40 minuter. Sa det ar bara att ladda min mp3 sa att jag kan doda tiden.




I fredags var vi ute pa The Peoples Republic. Sa nu har jag en fraga till Ninni: varfor gick vi aldrig dit? :) eller vi gick ju dit, men vi stannade inte lange.



I lordags var det shopping med Laura och Laura. Det pissregnade men det  var trevligt. Kopte den nya Dolce&Gabbana-parfymen for £35,50. Jag tror nastan att den kostade 600kr hemma sa jag gjorde i sa fall ett litet kap och jag fick en  fin pase :)



FREDAG!! :D

Idag at jag pa Man's! Sa underbart var det och oj var jag ar matt nu!



Gjorde kottbullar igar och de tyckte att de var jattegoda. Nasta gang jag gor det ska jag ha i lite mindre lok och strunta i potatisen Krossade inte den tillrackligt bra sa att det blev klumpar i bullarna.





Ikvall ar vi en massa folk som ska ut. Ska faktiskt bli kul :) Tror att vi ar typ 14 helt random folk.




Opps, nu borjar Black Adder igen!

See ya!



Torsdag och snön är redan bortsmält

Tänkte börja med att svara på en kommentar jag fick anonymt om förra inlägget angående maten:

Jag lagade inte julgröt till dem och skulle aldrig tänka mig att göra det just på grund av att jag inte gillar det och att det stinker i hela huset när man tillagar det. Maträtten jag gjorde var Flygande Jakob. Det med julgröten var en metafor för att visa kräsenheten.




Annars så har jag varit i skolan idag. Vi pratade om lanskap och länder. Jag tycker att konversationsengelska är givande och det är skönt att slippa plugga grammatik.



Ikväll blir det faktiskt köttbullar. får hoppas att de gillar såsen, för man kan inte äta hemgjorda köttbullar utan sås och potatis. Visst, man kan ha makaroner, men det är inte lika gott till nygjorda bullar.






Ikväll är de pubkväll med skolan på någon pub och den ska jag deltaga i.




Får ta och fortsätta att stryka nu så att jag hinner duscha innan jag ska laga mat.

Wish me good luck!!



Jag tror att det ar ett rekord!

Det maste verkligen vara rekord! det tog nastan TVA timmar for tva av barnen att ata upp kvallsmaten! Har suttit och beklagat mig pa msn med Michelle och Daniel i en av timmarna. jag forstar det inte. Till och med jag kan ata entallrik julgrot snabbare och mamma vet hut svart jag har fort det.





Tankte kanske gora kottbullar imorgon men eftersom de ar sa otacksamma kanske jag inte gor det. Kanske ska gora nagot ackligt..? Fast da kommer de bara att hata mig annu mer. sa egentligen borde jag gora nagot gott sa att de borjar gilla mig igen..



Nej, nu sitter jag i skiten. Blooh.




Har fortfarande inte kommit pa vilken typ av misslyckad plastikoperation jag ska ha. Jobbigt lage.

Jaja, far fundera pa det.

g'natt



Annu en dag med sno

Igar traffade jag en tjej som hittade mig pa fb, som ocksa jobbade har i clapham. vi traffades for en drink och sa borjade vi prata om en film som gar pa bio och helt plotsliogt bestamde vi oss for att ga pa bio och se "what about the Morgans". Det var trevligt. Hon hade visst en massa svenska vanner ocksa. Nar jag sedan skulle ga hem stod jag och tittade pa min mobil och vantade pa gron gubbe. Da ser jag nagon sta och vinka pa mig pa andra sidan gatan och sa springer han over och sager: "varfor gick du inte? det var gront!" Jag svarade med att det inte alls hade varit gront. Han pratade med nan kompis i mobil och ber kompisen vanta lite for att han ska hjalpa en tjej over gatan som inte vet hur man gor. jag gar over som jag brukar och sen fragar han om jag ar polack och halsar. Valdigt konstigt och inte riktigt normalt. Har ar det kanske normalt, men sant hander ju inte  i Sverige.




Nar jag kom hem gick jag och la mig och som vanligt kan jag inte somna. Helt plotsligt hor jag ett oljud utanfor fonstret. Jag tror att det var en rav. ninni hade berattat att de kan gora valdigt mycket oljud av sig. Sjalv har jag aldrig hort dem forr, dock har jag hort naktergalar sjunga pa natten. i alla fall, det har ljudet, det lat som om det var en honkatt (inte tjejkatt, utan en blandning av en hona, fjaderfa, och en katt) som skrek. Sa hemskt det lat! Det ar verkligen ravar overallt. Har sett fler ravar har an vad jag gjort hemma.






I morse nar jag vakande och drog upp rullgardinen sa var det helt vitt pa marken och som det snoade! Nastan all sno fran forra veckan var forsvunnen och nu detta. Det var sma tata flingor och det var nastan en decimeter djupt. Pa grund av detta var skolorna installda. Bruno alskade saklart snon. Han sprang runt och skuttade och hade sig :)







Idag traffade jag en annan tjej fran fb som hade hittat mig. Hon var fran Tyskland. Vi skulle ga och fika och sa springer vi pa Sanna, jenny, kasja och johanna och de kande tydligen henne. Sa alla vi fikade pa cafe nero och det var jattetrevligt.

Imorgon ar det pubafton pa skolan och da ska nog vi alla dit. Annars ska jag nog dedikera min morgondag till strykning sa att jag inte behover gora sa mycket pa fredag :)




Nu far jag nog ta och komma pa en misslyckad plastikoperation sa att jag kan argumentera riktigt bra imorgon i skolan!



Wallander

Jag glömde ju att skriva i förra inlägget att de har börjat visa den brittiska versionen av Wallander på tv! Det var jättekul! Satt och smågrina genom hela avsnittet, inte för att det var kul utan för att det var fult. jag menar, alla människor hette ju samma sak som de gör i den svenska versionen och det var kul att höra hur britterna uttalade alla namn. Jag tror inte att jag har sett någon svensk Wallander men jag tror faktiskt att de är bättre. Denna var dessutom inspelad i Ystad! Det är ju så ibland att de visar en vy över en plats eller stad och de höll bilden jättelänge över staden som om man verkligen skulle se hur det såg ut :p Jag tyckte ändå att det var bra och det var duktiga på att spela. Det måste ha varit svårt för dem att lära sig namn på platser och personer.



Kenneth Branagh as policeman Kurt Wallander
Då är frågan om man ska ingå i team Kenneth Branagh eller Team Rolf Lassgård.





Annars så har jag varit i skolan idag. På torsdag ska vi ha debatt om plastikkirurgi och jag ska vara emot det med motiveringen att jag genomgått en operation som misslyckats. Så nu ska jag komma på någon kul misslyckad operation.



Det är måndag och det töar.

Hejsan!
Den här helgen har känts lång, men den har ändå varit bra.
I lördags träffade jag Isabelle, den nya au pairen här i närheten och visade henne runt lite. Igår träffade jag en annan som jag hittade på facebook. Hon är från Finland och bor också här nära mig. Idag när jag loggade in på fb så hade någon annan skrivit till mig och undrade om vi kunde träffas någon dag. Tror att hon är tysk med tanke på efternamnet och hon sa att hon bodde i tooting men går i skola här i Clapham. Så jag ska kanske träffa henne på onsdag.


Jag har bestämt mig för när jag ska åka hem nu. Kommer antagligen bli i slutet av maj. Eftersom det bara är typ 4,5 månader dit så anser jag inte att det är lönt att åka hem någon gång i vår och dessutom ska mamma och pappa komma och hälsa på. Några av anledningarna till att jag inte kommer att åka hem är att om jag åker hem så blir det vid påsk och det är i april och det är så jobbigt att resa. Dels själva resan fram och tillbaka och sen ska man hinna träffa alla på en vecka också. Hinner träffa folket en gång och sen tillbaka hit. Det är hårt, så därför stannar jag här och när jag kommer hem så blir det röj :)
Har ansökt om sommarjobb och så vill jag gå på alla studenter :)
Mamman här i familjen sa att hon gärna ville att hennes nästa au pair ska komma från Olympia, för att hon tycker att den skolan än så länge har producerat väldigt duktigt folk. Så lite cred till Olle!



Om jag inte minns helt fel så skrev jag förra veckan att jag skulle komma i form. Det går som smort och jag tror att jag har lyckats lite :) Klart det är lite jobbigt i början men jag ska lyckas! Har faktiskt  inte ätit några chips eller godis från skåpen. Tar en banan om jag känner mig hungrig och idag åt jag mackor och en omelett. Ikväll ska jag laga fläskfilegryta med curry till barnen. De älskar verkligen det!



Har fortfarande inte packat upp min väska ordentligt och knappt öppnat mina byrålådor. Känner inte riktigt för det, men någon dag ska jag göra en rensning och fixa till allt.



Fredagen 8 januari

Det ar fortfarande sno och halt och Bruno alskar det!









Nu tanker jag poppa lite popcorn och titta pa film. 17 igen heter den. Sag att de hade den nar jag stadade i onsdags :)



Första skoldagen

Idag var det första dagen i skolan och det gick bra. Vi var 7 stycken idag men vi kommer nog att vara fler. Skönt att det bara är konversationsengelska så att vi slipper sitta och plugga in gramamtik!





Igår började det snöa när jag var ute med bruno och sedan höll det i sig. Snöade hela dagen och slutade inte förrän vid 6 på kvällen typ. Fast ändå är det knapppt 5cm. Det är lite töväder idag och det droppar under träden och gatorna och för att inte nämna trottoarena är ishala! Jag glattade hela vägen hem från skolan. Lite småkul ändå. Såg någon som  hade fäst kedjor under sina stövlar, men han halkade ändå.






Idag ska jag woka och det ska bli najs!



Har tänkt ta tag i mitt liv nu. LAde på mig lite vikt medan jag var hemma men nu ska jag bli fit! har ju ingen fotboll och jag saknar det jättemycket så då får man ta till andra knep. Mina kostvanor kommer nog att vara desamma men jag ska inte falla för erbjudandet på Ben&Jerry. Halva priset. Det är gott och bara £1.99! Men nej, jag ska inte köpa det. Kanske om jag måste vara barnvakt här hemma och erbjudandet är kvar. Har  faktyiskt inte köpt något godis sedan jag kom hit igen och om jag känner mig hungrig tar jag en frukt!


Svar till Ninnis kommentar: Jag tror också det! xD



Framme

Ar tillbaka i London nu.


Resan borjade med att jag lamnade Kattarp vid 12 med mamma och pappa. De korde mig till Knutan och darifran fick jag ta baten over till Helsingor och sedan vidare med taget till Kastrup. allt det gick bra. Sen kom jag till Kastrup. Lyckades att checka in utan nagra problem och gick vidare till affarerna. Fick en kupong pa 15ddk i rabatt pa alltid och jag kopte en toblerone. Gick vidare till min gate och satte mig utanfor och vantade till de oppande. Nar de oppnade stallde jag mig i kon men da sag jag att de som stod fore  mig hade nadra biljetter och pa skarmen stod det British Airways. Blev nervos och lamande kon for att kolla pa skarmarna annu en gang. Tydligen gick det TVA flyg samma tid, 16.05, fran Kastrup ovh jag stod i kon for det andra flyget. Hittade sen gaten SAS gick fran och kom saklart sist i kon.





Sedan gick allting jattebra bortsett fran att jag gick vilse pa Heathrow lite..




Ar n har och funderar pa hur jag ska doda tiden. Tittar just nu pa Simpsons och de ska skaffa en katt i februari. En rod.



Fa se vad jag gor imorgon. Ska nog packa upp min vaska ordentligt och lagga mina klader i ladorna.


Ja, det var nog allt. De gillade chokladkakorna och brodet.



HEJ DÅ!

Nu åker jag tillbaka till London. Båten går om en timme och nu ropar mamma på att det är mat.

önska mig lycka till så höres vi senare!






RSS 2.0