Hemma!

Kom hem igår! På grund av detta kommer antagligen bloggen nu ligga nere fram tills 4 janrari då jag åker tillbaka.



Ha en God Jul och ett Gott Nytt År




(Kanske kommer upp bilder från M+M's besök)



Tillbaka fran Edgware Road

Kom precis tillbaka efter att ha mott upp michelle och mia pa edgware road. Visste ni att de har tva stationer dar? Det visste inte jag och Ninni.

 

Har haft en hemskt handelserik dag men jag orkar inte skriva om den nu. Fraga mig istallet nar jag kommer hem oom TRE dagar!! :D



ja, se det snöar!

Det snöar idag! I London! Det är helt otrlogt. Var på Kobilsgatan och där var kanppt något folk! (knappt något folk här är som Kullagatan på mellandagsrean). Köpte julklapp till mormor, men den dog i ett provrum när min väska ramlade ner från hållaren så idag dissar vi bubbelplast och debenhamspåsar! Ska ändå ta hem den, går ju fortfarande att använda, men jag måste en ny i alla fall.

 

 

Ikväll är det barnvakt med kort notice och imorgon bitti kvart över SJU! På kvällen blir det en tur ut till Paddington och hälsa på M+M och göra planer för helgen. Fredag morgon är barnvakt igen. kl 8 tror jag att det var.

 

 

Har insett att jag hinner inte läsa färdigt en julsaga. har ca 30 sidor kvar och två sidor tar typ mellan 10 minuter en kvart att läsa. Mycket text på vaehe sida och jag fattar bara vartannat ord.

 

 

 

Vi tog buss 88 tillbaka hit från Oxfors Street. Jättebra tänkte vi tills bussen ändrade riktning och bara körde till Stockwell och inte Clapham Common. Vi fick GÅ från Stockwell i snö. det var kallt och blött. Imorse var det förresten helt vitt på marken och is på dammen i parken. Jättefint. Fåglarna satt på isen och hoppade ner i det ofrusna vattnet lite då och då :)

 

 

M¨ste pysa och göra mat nu. Tänler göra hasselbackspotatis och steka kotlett. Lite fin mat får man ju göra nu sidat veckan för jag är ju HEMMA om EN vecka!!! :D



Lunch

Mötte upp Ninni i parken och vi lagade stuvade makaroner. Mästerkockar? Jajamensan! :D






Min och Ninnis tripp i Westminster!

det hela började med att vi skulle till någon marknad på Covert Garden. snåla som vi är så tar vi inte tunnelbanan dit utan bussen till oxford circus och går. Det går fint och vi passerar tottenham court road station och svänger in på rätt gata. ramlar in på ett tesco och köper godisremmar ocg hittar en godisaffär som heter CyberCandy. De säljer godis från hela världen bla. Ahlgren bilar! :D men i alla fall, fortsätter gå och kommer fram. En liten trevlig marknad var det. Går runt och tittar och helt plötsligt är vi utanför den. Vi upptcäker att vi är på Strand och ser ett Topshop och går in där. Det  var så skönt att vara där inne jämfört med det på oxford street. Det var mindre och inte alls mycket folk. man kunde sträcka ut armarna åt båda hållen utan att knocka någon! :)

Vi lämnar topshop och vem ser vui inte då? Jo, amiral Nelson i egen hög person. Vi räknar snabbt ut att vi då inte kan vara långt ifrån Trafalgar Square och bestämmer oss för att gå hem. klockan är ju bara tre på eftermiddagen.


Vi börjar promenixa och kommer till embankment. Irrar in oss på Charings Cross men låtsas att vi har ärende där. går ut igen och hittar en bro. Den bron ledde till london eye och under hjulet var det en julmarknad. De sålde bratwurst i alla fall. Vi tittade på en japan som gjorde konster. han var jätteduktiug, Började med att lösa en rubriks kub på bara några sekunder och sen började han klättra på stegat samtidigt som han jonglerade.


Sedan begav vi oss över en bro och kom till big ben. tittade lite och köpte karameliserade nötter. Gick in i parlamentets trädgård ocvh tappade en nöt i floden. Gick över en bro till och fortsatte att gå.

Vi gick och vi gick. Sedan ser vi ett ljus i fjärran. Men var inte det ett superstort Sainsbury's? Jo, det var det. Självklart var vi ju tvungna att gå in där och titta (värma fingrarna) och köpa godis. Sedan fortsatte färden tillbaka hit och det firades med donken.


Om du inte orkade läsa detta så kommer allt i bilder här:















 


Julsånger i Royal Albert Hall

Igår var jag med familjen och sjöng julsånger i ROyal Albert Hall. Det går knappt att beskriva hur maffigt det var! Det var byggt som Colosseuom och vi satt på en balkong och tittade ner på orkestern och kören. Kände bara igen en låt som vi sjöng med i, fast jag hade aldrig hört den på engelska så det var tur att vi hade sånghäfte.

Jag vågade inte fota, men man fick nog för andra gjorde det, så jag snor en bild från google och hoppas att det är okej :)





Igår var det sista dagen i skolan. Vi  gick till en pub och fikade och hade det trevligt. Skönt att det är över, men ändå lite tråkigt. Jaja, ska ju fortsätta till våren med konversationsengelska. Kommer nog få samma lärare som jag hade nu.


svar på mammas kommentar: Jag städade, skulle tvätta allting och jag brukar röja upp golvet och lägga kläder i lådorna innan städerskan kommer.


[x] Nyårsklänning, check!

Fixad idag på House of Fraser! Även Annas julklapp kom med då! Jag är jättesnäll. Hon i kassan var svensk. Det var lite kul. Kanske lägger ut en bild på min fina lila klänning. Tror att de kallade den Waterfall. Ninni procade den i svart och honsa att hon liknade en älva. Detta gav en liten hint om hur den ser ut ;)

 

 

Har precis kollat på finalen på X factor. Det var tre kvar idag och imorgon är det den stora finalen när den stora vinnaren ska koras.

 

 

 

Imoegon blir den kanske julmarknad på Covert Garden. Det finns inget att göra i London. Är det illa? Har kanske varit här för länge? Kan gå upp och ner för hela Oxford Street, som ska vara en av välden största shoppinggator(?), utan att hitta något. Fast idag blev det ju en klänning. Lite av impulskop kanske men annars hade det bara blivit ett oaket strumpor  pch en massa klämmor från primark. Har kommit på att GRÅ är den bästa färgen på kläde, speciellt underkläder, för det kan man tvätta med både vitt OCH svart! :)



Har ätit popcorn idag. Mycket, mycket gott :)

 

 



I didn't slap you, I just high-fived ypu in your face!

Så står det på en t-shirt jag köpte igår. Det är två tvättbjärnar och den ena har ett tassavtryck på kinden och ser ledsen. Jag tyckte den var kul :)




Fick mitt certifikat idag från skolan! 86% rätt, 128,5 av 149. Det är väl inte så illa pinkat? Fick även 5 i närvaro, 5 i punktlighet och 4 på läxläsning. Det roligaste med detta är att jag pluggade inte för provet! Jag var dessutom den enda som fick ALLA rätt på läsdelen :) *bäst i klassen*





Har gjort chokladpraliner i veckan. Började i tisdags och färdigställde dem i onsdags. Barnen tyckte att de var jättegoda :)




















Jag trodde vi hade städerska..



Jo, vi har det. Fast det räcker med att jag går in i rummet så exploderar det en bomb!

 

Nu ska jag sprinag och göra prov!

Auf Wiedersehen!

 

 


Chokladpralinbak!

Är i full gång med att baka chopkladpraliner. Har gjort tryffel och nu står de på svalning i kylen. Blir nog imorgon jag gör färdigt dem, eller senare i eftermiddag.




Ikväll är det yoga! har bara tre ganger kvar att gå :)




Har köpt nya skor. Kommer kanske lägga upp en bild senare om jag int hittar någon på internet jag kan kan sno nu..

 

Zappos.com - Paris Hilton Carie



Fredagskvall

Middagen avslutad och jag har sett julkalendern. Det är faktiskt bra i år. Tro det eller ej!




Har varit över hos Josefin och hämtat grejer hos henne. Tröjor och ett par shorts. Fick även med mig två saker som när man äter dem blir man typ laxerande i magen och den blir platt. Förstoppningspiller. Tappade den ena någonstans..

 

 

Ikväll är det barnvaktning. Ska nog ta med mig min marabou mintchokladrulle.

 

 

Fick precis frågan från det ena barnen: Vad händer om jag tappar moroten på golvet?
Det är inte svårare än att jag gör en ny morotsbit till honom som är ännu större en den han hade. Mohahaha!

 

Imoehon blir det julklappsshoppning !!


I can't believe it's not butter!

ännu en natt med frost. Kanske vintern är på väg hit ändå. Vissa träd har ju fortfarande gröna blad..



Borde egentligen sitta och knyta skorna nu men jag äter en mycket god tallrik med jordgubbsyoghurt och chokladpuffar.




Jag kanske blev biten av en hund idag. jag är inte riktigt säker. Är lite öm om benet eller om det bara är för att Bruno flög in i mig då. TIll helgen blir det förhoppningsvis julklappsshopping. att det kan vara så svårt att hitta något!


Måste kila!



Guess!

Det regnar idag igen!!



Inget förvånansvärt i det här landet längre.




Käkade på Man's med Ninni idag och det var underbart gott som vanligt. En tant frågade var vi hade köpt maten när vi satt på vår sedvanliga busshållsplats, för hon tyckte att det såg gott ut. Btw, Ninni åker hem imorgon över helgen.




jag har skaffat egen hushållerska ^^ Eller jag tvingar Josefin att städa efter sig själv! Blir alltid bombnedlsag när hon har varit här.. Hon kommer hit och ska ALLTID göra pannkakor. Summan av detta blir pannkakssmet i hela köket och disk i vasken och saker uppställda ÖVERALLT. Dessutom sköljer hon aldrig ur disktrasan. Detta var bara en kort sammanfattning ^^



Ikväll ska jag på yoga!



Igår var jag barnvakt. Ungarna var snälla i början och vi lekte kurragömma. Sen skulle de lägga sig och vill femåringar gå i säng? Nej. Det tog mig en timme med att springa runt på hela ovan våningen och läsa saga och sitta i trappan tills de somnat. Sedan avnjöt jag kvällen med en gammal clementin, South Park och lite Wallander på det. Det är faktiskt jättesvårt att höra vad de säger i Wallander. Lite pinsamt... Kan ha berott på att jag inte hadse volymen så högt.



Det regnar..

Det pissar ner.

Imorse var det fint och jag var så inställd på att äta på Man's. Nu regnar det och det blev inget Man's. Imorgon kanske.




Ikväll ska jag vara barnvakt och dra in lite mer slantar till spargrisen.




Det är typ det som har hänt.




Första december

Det frös inatt.

 

Undrar hur alla blommor på träden mår nu. Det är faktiskt sant, det är ett träd här som har rosa blommor och vissa buskar har gått i knopp och dem jag barnvaktar hos har plockat in videung.

 

 

Idag ska jag äta lunch med JOsefin. Det får bli på något billigt ställe och jag måste tanka upp min mobil också. Imorgon är det Man's! De hade ju stängt förra veckan så jag och Ninni har varit tvungna att gå och lida..




Om exakt 20 dagar åker jag hem. Ser fram emot det och alla jag ska träffa :) Kom på en julklapp till Anna idag. Får se om hon vill ge  mig något..? ^^



Ikväll är det yoga. Det är så skönt att vara där för rummet är jättevarmt men det är jobbigare än vad  man tror.




Igår anmälde jag mig till konversationsengelska för nästa år. Nu ska jag få flyt i snacket!


Har inte köpt någon julkalender än. Den jag vill ha fanns inte så jag får bli utan. Tänkte ju snoffsa till det och köra en med Lindt i år. Eftersom den var slut tröstköpte jag en Galaxy Caramel. Den är helt underbar! Är som plopp.


Jaja, borde röja lite här nu och leta upp något för kvällsmaten.


 


RSS 2.0