Sista september

Nu när jag int behöver gå med henne till skolan längre kan kan sova till klockan 9 på morgoner :D Det är skönt. I alla fall, gick ut med Bruno en snabbrunda, för jag skulle tvätta. Har fått i uppgift att tvätta alla barnens sängkläder. Fattade inte vad ikea tänkte nar de designade våningssängar... Gick till skolan när jag hade allt i tvättmaskinen och torktumlaren. På väg till skolan gick jag inom den butiken, som lagade min väska igår. Idag blev det mina jeans tur. När jag skulle ta på mitt ena par så kraschade de ju i fredags.. och de andra var nog paj från början. Det kostade £10 sammanlagt och han gjorde ett bra jobb, både limmade och sydde minsann! Det var nog värt 10 pund, för att detta kommer att hålla! Knäet blev väl lite fult, men det är helt i alla fall. Köpte faktiskt nya byxor igår! Tro det eller ej! Fantastiskt, för att vara mig!  De kostade bara £25 och är i ett märke som måste vara valdigt fint, för ursprungspriset var hela £187! Ofta någon köper brallor för det priset!

Skolan var väl ok idag. Ska göra min läxa imorgon. Nästa kapitel ska handla om nationeliteter, verkade det som. Så i läxa fick vi att vi skulle tänka hur vår egen nationalitet var och beskriva den.. Hjälp, tack? :)

Efter skolan knallade jag och Ninni till Man´s chinese take away och åt. Det verkade som om det bara var män som käkade det, kan det bero på namnet..? Det var gott i alla fall.

 

 

Till kvällsmat gjorde jag pizza och den blev nog gillad av i alla fall hälften :) Funderar pa att gå och lägga mig. vill hinna läsa lite. Visste ni förresten att "män som hatar kvinnor" heter "the girl with the dragon tattoo" på engelska?




Hola!

Det var ett litet tag sedan nu. Söndags eller lördags, minns inte riktigt. Nu är jag tillbaka i alla fall och se: jag har lärtt mig att skriva åäö!

 

Ska skriva om hur Dublin var senare. Antingen idag eller på torsdag. Ska i alla fall gå iväg och träffa Ninni snart. Måste verkligen köpa nya byxor! När jag skulle ta på min Replay i fredags innan jag åkte, så åkte min fot rakt igenom knäet.. Ska lämna in min väska på lagning idag. Gick sönder i remmen när jag kom hit från Sverige. Ska fråga om de kan fixa alla mina byxor också. Det är faktiskt jobbigt att inte ha något helt. Ska köpa nya skor ocksa, men det blir nog till helgen. Mina converse är typ döda, så sönder de är!


En dag på Guinness!!

JAg och Elsa åkte till Guinness bryggeri idag pa var turistrunda.







Framme i Dublin

Hej nu är jag framme! Flygresan gick bra och det var skinnsäte. Äh, godnatt. Klockan är halv tre, palla detta nu.

Helena <3 Dublin & Elsa


Imorgon ska vi till bordellen och titta på Bono. ^^


Pa flygplatsen!!

Sitter just nu pa Gatwick. Ar apstressad, for jag har vbara 4 minuter internet kvar for £1!
ska ga och leta upp min gate sen och titta lite i affarerna. de oppnar inte forran klockan 21, sa jag har gott om tid pa mig.

Om 1,5 timme ar jag uppe i luften!!




Dodododododo

Ikvall aker jag! :D



Pubkvall

Igar var det pubkvall med skolan. Jag och Ninni satt och snackade med en tysk fran hennes klass och det var kul :) Efter det gick vi till donken och fetade lite.

 


En mycket fin dubbel cheeseburgare..


En dag i parken



Jag:
Nej, ska han skita nu igen? Han lade precis varldens fetaste korv innan!
Josefin: Det dar ar inte Bruno.
Jag: Klart att det ar. Jag ser ju att han sitter dar!
Josefin: Det dar ar inte Bruno, han ar dar borta.
Jag: Oj..
Josefin: Bra att du har koll pa din hund..

 

Det ar inte sa latt nar alla hundar ar likadana, men  jag slapp i alla fall plocka upp mer skit :D

         


konsten att vaxla

Igar knallade jag ner till en bank for att vaxla pengar infor resan. Gick in och fragade om jag kunde gora det och tanten bakom disken fragade surt om jag had ett bankkonto dar. Jag fattade forst inte varfor hon fragade det. Jag menar, jag hade ju kontanter att vaxla. Vad ska jag da med ett konto till? I alla fall, vi redde ut att jag inte hade nagot och da kunde hon inte hjalpa mig. Jag vet att man kan vaxla dar, for mamman har sa att det bara var att ga till en bank och de hade skyltar om att man kunde kopa euro dar. Jag blev lite pissig pa den tanten. Gick till banken sidan om och fragade. De var lite trevligare och sa att de inte hade den tjansten, men att jag kunde ga till postkontoret sa fixade de det. Sagt som gjort, vi knallade dit och koade i 2 minuter. Vaxlingen gick snabbt och smidigt och nu ar jag stolt agare till €80.


Nasta vecka ska jag kopa en Ben&Jerrys Phisch foof :)



Ikvall ska jag laga lite gris och rotfrukter i ugnen. Hoppas verkligen att de gillar det! Kottet kanske kommer att vara lite (las mycket) ackligt, for det lag underst i frysen, fullt med is och gick dessutom ut for lite merr an ett halvt ar sedan.. Det liggr pa marinering, sa jag hoppas att acklig smak forsviner i alla fall lite ^^




Jag, eh, ...
Jag har borjat lasa en ny bok. Lanade en fran gastrummet. Tusen stralande solar. Typ alla sager att den ar bra och mamma tjatar pa mig att lasa den! NU GOR JAG DET! :D Jag tycker att det ar bra att den har korta kapitel, for da kan jag dela upp lasningen mer. Ska forsoka att inte lasa slutet som jag rakade gora med min forra bok.. :p

 

 

Borde nog ga och provpacka min vaska igen och ta ut min tvatt ur torktumlaren, men forst ska jag leka med en bild! :D


det ar verkligen host nu

Jag alskar verkligen hosten har! Just nu ar det varmt om dagarna och rattsa vindstilla. Loven borjar bli gula och falla ner och ligger i ett tunnt lager pa marken. Det ar sa harligt! Det ser kallt ut, sa man gar ut med knappt jacka och sjal, hinner ca 100 meter innan sjalen aker av och jackan knapps upp. Det luktar aven sa gott! Det luktar nytroskat. :) Helt jatteharligt! Hoppas att det har vadret haller i sig nar jag aker ivag over helgen.


Jag lagade tikka masala till kvallsmat idag och de gillade det :) Rakade branna halva botten, for jag skyfflade over allt pa ena sidan av pannan och flyttade den lite halvt fran plattan. Glomde dock att stanga av gasen. Det blev ratt hart jobb att diska det.. Jag tycker faktiskt det ar kul att diska. Vet inte varfor och att svinta! Det ar skitkul :) men det maste vara riktigt sotigt da, sa att man ser resultatet! Tanker pa en gryta jag skulle renhora pa Lyse. Holl nog pa i over en timme med den, men den blev najs :)



Den minsta flickan, som jag brukar ga till skolan, kom in pa privatskola idag sa jag behover inte ga med henne mer efter den har veckan. Lite trakigt. Jag tycker det ar ratt sa kul att ga med henne till skolan. Jag ska kanke fa andra sysslor att gora har hemma nu, sa att jag inte ska ha for trakigt pa dagarna. Just nu tycker jag det ar skont att inte ha nagot att gora, men det blir nog trakigt i langden.



imorgon har jag skola. Har faktiskt gjort laxan *STOLT*. Det ar inte sa svart, men sen sa ar jag typ bast i gruppen om man tittar pa poangen pa intagningsprovet. Har fatt en blankett av Ninni  som jag ska skicka in till CSN och forsoka fa studiestod. Hoppas det fungerar. Ska nog hiva ivag ett sms och fraga om vi kan traffas tidigare och ga igenom pepperna! (Ninni, om du laser detta innan jag orkat skicka, sa far du paminna mig!!)
Igar i skolan gick vi igenom hur ens signatur kunde visa hur man var som person. Hon tysken, som sitter bredvid mig, borjade asflabba at min handstil. Jag vet att jag skriver fult, men inte sa fult. Jag forstar att hon skrattar. Vi har ratt kul pa lektionerna och hon tycker jag ar duktigt och da kanner jag mig bast :) Ska nog forsoka bli polare med henne. Da kanske jag antligen kan fa min resa till Tyskland!


Pa tal om Tyskland. (Vad konstigt det kanns att saga Tyskland, heter det verkligen det? Har vant mig till att saga Germany..) Anyway, en liten konversation fran igar med det aldsta barnet:

M: How was school?
Jag:
It was nice, but a bit boring. Gramar you know.
M: Do you think the gramar is hard?
Jag: Yes, it's not easy..
M: But English gramar is muck easier than the German!
Jag: No..? It's not. German has rules for everything.
M: Do you really mean that you think German is easier than Enhlish?
Jag: Yeah? (med ett mycket kaxigt tonlage)


Detta bevisar att jag inte ar helt dum och kan i alla fall hantera nagon typ av grammatik :)




Jag kakade en donut innan! Fatta vad gott! Den sag inte kladdig ut, men nar jag tog den i fingrarna, de bara sjonk ner i ett tjockt lager av socker! Riktigt kladdigt, riktigt gott :D

 

 

 


Picknick

Igar hade jag picknick med Ninni parken, vid var fontan ^^ Sa den har bilden kanske kanns igen..?



Enda skillnaden ar val att det ar dagsljus och att vi har mackor istallet :)

Idag har josefin varit har och vi bakade chokladmuffins. De blev helt konstiga och fick ett djupt hal i sig.. Fyllde dem med choklad och chokladbitar ocksa:)

Om tre dagar aker jag till Irland!



Svar pa Jessicas kommentar: Ja, det tycker jag att du ska! :)





I am a monkey that poops a lot and you are a donkey who just burp! : D




JAG ALSKAR GOOGLE TRANSLATE!! :D





Mandag

Pingvin-quiz!!

-Why are Penguins good race drivers?

Denna dagen har gatt sa fort! Efter att jag lamnat lillan pa skolan gick jag och Brunan till parken. Kom hem darifran efter en kort visit hos veterinaren for att kopa bajspasar. I alla fall, kom hit igen och stadade upp efter helgens bombnedslag och dammsog. Hann inte stryka. Stack ivag for att ha picknick med Ninni vid var fontan (bild kommer imorgon). Efter det var det dags for skola och sen kom jag hit igen och var har typ en kvart, for att sedan ga och hamta pa skolan. Har nu strykt ca 10 skjortor och ska snart paborja kvallsmaten. Det ska bli kottbulklar fran SCAN! Yes, de har scan har. Det och spagetti, vad rolig kombination! ;D



Det ar varmt idag...





...men det ar lite molning och luften star still.




Svar pa pingvin-Quizen:

-Because they're always in pole position!!


HAHAHAHAHA

 


Fredag med Ninni!

Jag och Ninni var ute i fredags. jag tankte att jag skulle ta en massa bilder, men det blev inte sa manga.. ;p Det ar svart att aterberatta allt, for det hande sa mycket. Vi gick igenom hela kvallen igar och det tog en timme. Ska forsoka i alla fall med hjalp av bilder.

 

Vi borjade med att ga till Sainsbury's for att kopa lite saker. Efter det blev det chipsjakt och sen gick vi till en fontan. Efter ca 45 minuter vid denna underbara fontan kom det en polack fram till oss med en vinflaska:

Polacken: My name is Marios.
Jag: Ehrm, hello, Helena.. 
(i det har laget tror jag att han ar norsk)
Polacken: Marios.
Ninni: Ninni, svensk.
Polacken: I am from Poland.
Ninni: Jag trodde han var dansk!
Jag: We're from Sweden.
Polacken: Sweden's London..
Jag och Ninni: ooh..?
Polacken: Yes, Sweden's London.?
Jag: Stockholm?
Polacken: Yes, Stockholm. I'm from Poland. Do you two wants to go to a party and then to the White House? I don't drink, i don't smokes and I don't takes drugs.
Jag: Det ar ju den drogklubben!! But you have a bottle of wine..?
Polacken: ..??
Jag: The White house is a drug club!
Polacken: Come to a party, then the White house.

Typ sa gick motet med polacken till. Borde kanske lagga till nar han kom och gick att han pussade vara hander, men som invanda londonbor vi nu har blivit sa hade Ninni med sig descensieringsmedel.
Kvallen fortsatte med spannande krigshistorier tills vi insag att vi hade statt dar alldeles for lange! Vi tog vara juicepaket och begav oss mot The Loft. Vi bara gled in dar som kandisar. Dorrvakterna bara lossade pa snoret och nickade valkomnaden at oss. Han i garderoben fragar om vi vill hanga pa samma hangare eller varsin. Vi tanker att om vi hanger pa samma behover vi bara betala for en. Men nej, vi far anbda betala £2 och sen sager han helt otrevligt 'No, tipp please?'. Det kunde han ju bara glomma. Vi gick upp pa loftet och delade en cider. Man far ju en flaska och ett glas, sa det var bara att fraga efter ett glas till och flaskorna ar valdigt stora!

Vi sitter och dricker var cider, eller jag dricker for jag ar langsam. Det kommer fram tva killar och borjar snacka med oss och vill bjuda oss pa nagon drink. Vi bara 'Ja, okej.', och borjar diskutera vad vi ska ha. Vi kommer fram till en shot men det vill inte den ena killen, for da kommer han att borja spy. For att verkligen visa att hon kommer gora det sa lutar han sig fram och latsas spy. Jag kommer med den briljanta iden att vi ska ha champagne. Det ar ju fint och de sa att den ena av dem var rik, sa varfor inte? Det blir ingen champagne, vi far varsin drink istallet. Cosmopolitan, riktig tjejdrink medan de tog rom och cola. Efter det smiter jag och Ninni till toan for att bli av med dem. Vi lyckades inte, men det blev ett gruppfoto.






Visst liknar han till vanster Johan Glans? Jag sa det, men de fattade inte. Kanske var tur? Vi gick sedan och de gick med. Vi ville ga till Subway, men det blev inte sa. Det blev en annan klubb. Av nagon anledning var det nagon som trodde att jag och Ninni var tillsammans. Fattar inte hur han trodde det men han kom sedan fram och sa: 'You're a such a nice couple'. Det var ju kul for honom. Vi forsokte att onska lite svensk musik, men de hade bara ABBA. Det var lite daligt, men vi fick ta det. Waterloo blev det och sen kandes det som om alla borjade hata oss for den. For att atergalda detta onskade vi Oasis, men de hade bara Wonderwall. VI AR I ENGLAND! BORDE DE INTE HA NAGON MER LAT DA? JAG MENAR, DE AR RATT KANDA! Djupt besviken fick jag acceptera det. Vi blev pa onskehumor och darfor var det bara tvungen att onska Lady Gaga. De hade bara Pokerface. Vad daligt musikutbud de hade nar man tanker efter. Men mitt i den laten skulle vi visst ga. Da borjade vi tjata om Subway, sen bara andrade vi oss och kom fram till att vi ville ha glass. 'We want ice cream!!' Vi sa det verkligen i kor. Varsta gnallarna. Vi sa hej da till de tva andra och gick och kopte glass.

Nar vi satt och at glassen sag vi Matilda och Sanna sta utanfor Londin,sa vi skrek pa dem att komma till oss. vi stod dar och snackade lite nar det kom fram tva andra killar och borjade snacka. De undrade om vi kunde tyska och jag kan ju det. Da borjade de forhora mig pa fraser. De sa:Wie heisst du? Jag svarade: What's your name. Sa holl de pa ett tag och sen jamforde jag mina fotter med deras. Svaret blev hapnadsvackande!






Okej, jag har klackskor och de har spetsskor, men i alla fall!!




Det var allt jag orkade skriva om den kvallen. Har sakert glomt en massa saker med tanke pa att det tog en timme att sumera ihop det snackande i hog hastighet..


Auf wiedersehen!


18:38

Middagen avslutad och ska bara torka bordet ocksa. Vi at korv idag. Tror faktiskt att jag kan gilla det. Korvarna har ar liksom som den flaskkorven som vi har till rotmos hemma.

 

Men jaja, ska ta en marabou-rulle nu och titta pa tv med barnen innan jag gor mig iordning for att mota Ninni.

 

Vet inte hur jag ska gora med min pajade nagel. Ska jag dra av pajet eller tejpa ihop det. Det ar fragan..



//Over and out, Helena


Det ar fredag

idag ar det fredag och jag har precis kommit tillbaka fran skolan. Idag var det lite battre an i onsdags, men det ar fortfarande svart med alla gramatiska termer.. auxility till exdempel. Vad ar det? Ska kolla det i mitt lilla lexikon sen nagon dag.

 

Nu ska jag gnallla! ;D

Nagot jag borjat marka nu nar jag har varit har ar att den engelskundervisning vi har lart oss i skolan hemma har varit mer amerikanskinriktad, tycker jag. Hur ofta har man inte pluggat glosor som elevator och couch. Har i England sager de lift och sofa. Det ar sana saker, color - colour. Samma sak, men i alla fall. Det star faktiskt engelska pa schemat.

 

Jag hjalpe staderskan med att halla i dummsugaren idag nar hon skulle ta bort ett spindelnat. Vad sitter inte i natet? Jo, en FET gulbeige spindel! Den var jattestor! Jag skojar inte!

 

 

Ikvall ska jag och Ninni ut. Det ska bli kul :) 


Vad glad jag blev :)

Brevbararen plingade precis pa och han hade med sig ett paket till mig och ett brev fran mormor :)

Har vantat pa paketet jattelange och mamma berattade idag att mormor hade skickat ett brev. Kul att lasa och att hora att allt ar bra hemma.  Nu ar jag helt overlycklig och bara sitter och ler. Folk kommer tro att jag ar galen, men det gor inget, gor jag ar glad :)


Jupps, maste ga och plocka upp lillflickan fran skolan nu :)


oj...

Jag gjorde precis nagot jag trodde att jag aldrig skulle gora. Vet inte vad som foll i mig. Kanske ren lathet bara. Jag raderade ALLA sms i min inkorg pa mobilen. Det kanns helt tomt nu och mobilen ett kilo lattare.. Tyvarr rakade en kul sak forsvinna. Trodde att jag hade last den, men inte. Eller sa tryckte jag in att den fick radera lasta meddelande.. Hmm, ska kolla upp det nasta gang jag far sms. Annars ar jag ju helt dum i huvudet.

 

Funderar pa att ga och diska efter min lunch, plocka ihop strykbradan och ta en negerbulle och se pa tv. Orkar nog inte lasa.

 

Tror att posten kom nu. Hoppas det ar  nagot till mig! Typ ett litet brev fran mormor eller paket fran mamma..

ingenting till mig :( Bara ett litet reklamskit fran nagon atervinningssak. Sopsortering ar inte sa jattestort har. Jag trivs med detta.  Skont att slippa vika, skolja och sortera gamla saker.

 

Jag kom pa svaret varfor jag raderade allt: Jag orkar inte sitta och klicka bort 100 meddelande ett i taget. Brukar bara ta 100 at gangen, for att jag ar lat och sa tar et visst mycket langre tid for den att radera nar man gor pa det sattet.

 

Okej, nu har jag gjort ett helt inlagg om mina raderade sms.

 

Hihi, jag hittade precis en svensk flagga i bokhyllan. Nu blev jag lite glad :)

For tillfallet ar jag lite frustrerad. Det ar en blogg jag brukar lasa, men jag kan inte komma in pa den! Det ar fel pa sidan och InternetExplorer kaninte oppna den. Det ar bara den som inte fungerar. Detta ar anledningen till varfor man ska ha TVA internetlasare. Det brukar fungera pa den andra datorn, men dess laddare ar i skolan nu.. Nu kommer man ju efter i skvallret ^^

Vad nordig jag kanner mig nu...

Tror jag lagger till en bild for att verkligen bevisa min nordighet ;D


Torsdag 17 september

Idag var Brunan skitjobbig nar vi gick till skolan. Han fick for sig att han skulle promenera sig sjalv och forsokte ta kopplet fran mig. Han var inte forsiktig heller, utan han hoppade och hogg efter handtaget. Va skrek och slog lite pa honom, men han slutade inte. Jag lat honom ga lite med sig sjalv ett tag och sen slutade han.

Jag har strykt en massa idag. Borjade med 7 skjortor och nar jag hangde tillbaka dem pa stallet sag jag att jag hadse glomt att ta med en, sa det var bara att fortsatta att stryka. Har inte sa mycket mer att gora idag. Hamta pa skolan och gora kvallsmat. Senare ikvall ska jag och Josefin ut och ga. Maste aven kopa anteckningsblock till skolan. Har ju redan 19 ikea-pennor ^^

Ska nog ta och kaka nagot nu. Det borjar dra lite i magen. Det ska bli spannande nudlar! Vad kul mat! Visst ar det? (Mark ironin)


Forsta skoldagen!

Idag var min forsta dag i skolan. Det verkar bra. jag ar den enda svensken dar, sen ar det typ 4 tyskar, 2 fransyskor,2 italienare och en transylvan. Lararen verkar bra, men nar hon borjade snacka om grammatik blev allt fel. Allt ar ju pa engelska, sa man maste ju kunna alla gramatiska termer pa engelska. Ofta jag visste vad ett "noun" var. Det var visst substantiv. Jag tycker att det ar jattesvart att lara termerna. jag vet ju inte ens dem i tyska, men anvander anda ratt grammatik. Kommer aldrig ihag vad ett possesivt pronom ar.. Det ar namnen jag har problem med.

Det ar typ allt. Ska dit pa fredag igen. Far val ta och gora min laxa. Hatar laxor. Sjalvklart glomde jag att ta med bade penna OCH papper. Fick lana en penna av en tysk och skriva pa baksidan av ett papper jag hade fatt pa skolan tidigare. Ska ta med min bunke med 19 ikea-pennor sa klarar jag mig sakert fram till jul.


WEstfield

Lika bra att slanga in ett inlagg om mina sma h&m-fynd fran ett av Europas storsta kopcenrum ^^ och for de som ar intresserade sa tar det bara 30 minuter att aka fran King's Cross och hit. Inte alls trakigt pa en fullsatt tunnelbanevagn.. Man kommer i alla fall fram :)




Sjal: £9.99





Skjorta: £12.99


Tisdag

Orkar inte skriva nagot vettigt idag, men det pissregnar och mitt prickiga paraply pajade ratt sa rejalt. Att notera ar att den ena pinnen redan hade brustit, men nu ar det helpaj. Maste ta och skaffa ett nytt.. Lite sorgligt.

Annars ar det TIO dagar kvar tills jag aker till Irland!









Kommer att gora ett inlagg senare i veckan med det jag kopte pa Westfield.

 


Helgens citat:



Detta utspelar sig pa IKEA.


IKEA-arbetare: Are ya married?
Josefin: No.
IKEA-arbetare: Do ya have a boyfriend?
Josefin: No.
IKEA-arbetare: Can I have ya number?
Josefin: No, I have a boyfriend..


IKEA

Idag var jag och josefin pa IKEA! Vi tankte att vi kan ta den i Tottenham (nordostra London) sa behover vi bara byta en gang. Fast sa blev det inte. Victoria line var avstamngd. Eftersom vi var i Stockwell nar vi insag det sa fick vi ta Northern Line till Kings's Cross och byta till Picadilly Line till Finsbury Park och ta ersattningsbuss till Tottenham Hale och sen IKEA-buss till ikea. Detta tog typ 2 timmar att genomfora.

Kottbullarna var goda ochvi fick 16 istallet for 15, vilket ar mycket bra. Tyvarr var det valdigtkallt i restaurangen sa de blev kalla snabbt. Val att notera ar att britterna ater hellre pommes till sina kottbullar an sas och potatis. knasigt..











Nasta bild far mamma inte se!!





Korv

Ja, de ater verkligen sant.. och de tyckte att vara korvar verkade ackliga nar jag sa att de var rosa xD Helt ok, men allvarligt talat: de ser inte aptitliga ut! :p


Parken med Ninni!!

Har precis varit och traffat Ninni. Vi bokade tid till henne att gora provet i skolan och fikade lite. Riktigt trevligt :)




Staderskan var har idag, riktigt najs :) Snart kommer nog mattgubbarna och lagger mattan. Bra det ocksa. Ska till josefin ikvall och se pa film och kaka kinamat. Det ar ocksa bra :)


En annan hund

Idag traffade jag och Bruno en annan brun labrador, men denna var hemsk! Jag trodde forst att det var en gris, for den var sa tjock! Den sag gammal ut ocksa men den var bara tre ar. Agaren sa att den hade bantat 4 pounds pa tva manader. Jag vet inte hur mycket det ar, men det kan inte vara mycket. annars var den valdigt tjock innan. Bruno och den sprang runt och lekte och sa springer de in i mig, sa jag typ ramlar av vikten fran dem.

Nar vi sedan gick ut ur parken var den en tjej som satt och plockade bajs och holl sin hund i kopplet. hunden ser Bruno och borjar springa mot oss for att halsa. Tjejen bara flyger med och ramlar. Sag skitkul ut ;D Det blev tyvarr inte lika kul for hunden. Han fick en fet utskallning..

 

Nu ska jag snart dra och traffa Ninni!


Torsdag

Har precis kommt tillbaka efter att ha varit i Clapham Junction med Josefin. Vi traffade tva nya au pairer, Ninni och Erika. Kanner Ninni sedan innan sa det var kul :) Vi provade skor, men hittade inga. De jag ville ha vill jag inte ha langre. De ser klumpiga ut pa fotterna och ett par andra jag kollat bra ar konstiga i storlekarna. De i storlek 5 ar for sma och 6 ar for stora. jag far inte ihop matten dar..

Sedan at va lunch pa en kinarestaurang. Blev det vanliga: sweet and sour chicken :)

 

Ikvall ska jag barnvakta och tjana jattemycket pengar! ^^


ehm, hej

Idag ar det onsdag. Det har inte hant sarskilt mycket. Har dammsugat och rojt lite. Var ute en svang med Josefin och kakade en potatis och han som stod i kassan lyssnade inte alls pa mig. Jag sa att jag ville ha med jumbo filling och sa far jag en normal. Dagens ris skickar vi till honom!

Ar ensam har just nu. Det ar lite skont, for jag ar sa radd att gora fel och om har inte ar nagon sa ser de inte hur jag gor och allt ar bra nar de kommer tillbaka. Enkelt. Sitter och tittar pa nagra skjortor nu. Undrar om de ar torra. Ska ju stryka dem sen. Det ar faktiskt ratt kul att stryka, nu nar jag kommit in i det.

Ikvall ska jag laga nagot jag hittade i frysen. Det ar typ kyckling och skorpmjol. Enkelt, bara att koka ris till. Imorgon ska jag nog gora pizza, om mamma svarar pa mitt mejl dvs.


sommar, host, brittsommar, nagot annat?

Det ar sjukt varmt idag! Varsta sommarhettan! Det ar klarbla himmel och man vill bara ligga i parken med en magnum dubbel och glo pa folk. Man kan inte tro att det ar 8 september, kanns ju som mitten av juli! Sedan jag kom hit for ungefar en manad sedan har det bara varit fint vader i overlag. Helt otroligt med tanke pa var jag ar.. Nej, det var ingen pik emot landet.

Jaja, ska ta och slanga ihop min pannkakssmet nu!




elandiga sockproblem!

Fragan ar: vilka par hor ihop? Eller ar de helt omaka hela bunten!?
Forstar inte hur mamma klarar av detta...



Och mina heta chokladmuffins, som alla MASTE alska! :D
Lite misslyckade, men annars perfekta..





Iakttagelser och Muffins

Barn borjar verkligen skolan tidigt har. Idag sag jag en mamma som gick till skolan med sitt barn. Att notera var att barnet var sa litet att det fortfarande akte i sittvagn! Han var val runt 3 ar. Vad gor man i skolan nar man ar sa liten egentligen? Typ lara sig hast och gul. Fast det ar valdigt sott nar de sma gar runt i sina skoluniformer. De har ju kavaj och skjorta, flickorna har klannning och alla har likadan skolvaska, som ar som en portfolj. Sma minivuxna ar de.

Idag har jag bakat muffins. Det fanns inga vanliga chokladmuffinsrecept i den boken jag har med sa jag tog pollymuffinsreceptet och tog bort graddfilen och pollyn och det blev faktiskt ratt bra. Jag anvande mig av en muffinsform sa de blev hoga och fina :)

Mattgubben har kommit nu, sa jag ska snart ga med Josefin och ta ut pengar. Behover plocka ut till skolan. Imorgon kommer Ninni hit. Hoppas att hon kommer att trivas! Hon  ska visst bo nagonstans i narheten av mig.

Ska plocka ut min tvatt ur torktumlaren nu. Passar ju pa att tvatta nar ingen ar hemma.


TJUVJAKT!!

Antal fangade skurkar: 0




Barnvakt

I lordags var jag barnvakt for forsta gangen har. Det gick riktigt bra! Nar jag kom dit satt barnen och tittade pa en film och nar den var slut sa jag jag bara "ga nu och lagg er och glom inte att borsta tanderna!" och de LYDDE! :D Den minsta borjade dock grata, for han saknade sin mamma, men det loste systrarna. Sen behovde jag bara kolla pa tv resten av kvallen och ata godis ur deras skafferi. Helt soft!

Ska barnvakta hos dem pa torsdag ocksa. Fick £25 i lordags och det ar ju anda helt okej. Var dar i typ 5 timmar. Det ar ju inte varldens basta lon, men det duger med tanke pa att jag anda bara tittade pa tv :)


Dag 1

Detta ar min forsta dag, som ar som dagarna kommer att vara i fortsattningen. Alla barnen ar i skolan och bara jag och hunden hemma. Det ar sa tyst har nu. Ska lasa lite i min bok och ata Happy Cows, som ar en mycket god. Det ar vanlig mjolkchoklad, men den har vita flackar av vit choklad, sa att den liknar en ko! :) Nagon gang ska jag ta ut hela kakan i paketet och titta nu. Orkar tyvarr inte gora det nu.

Innan jag ska hamta den minsta flickan ska jag nog ga till Boots. De saljer nagot smink for bara £1! Tankte att jag skulle testa. Behover aven lite andra saker och vaxla ner pengar. Har bara tjugor. Det ar lite jobbigt, for en tjuga ar mycket. Det ar sa kul med pengarna har. De har ju 1 penny- och 2 pence-mynt. De har aven 5p, 10p,20p,50p. Sen finns det 1- och 2-pundsmynt. Alltsa ATTA mynt sammanlagt och den 1 pennyn ar ju inte vard nagonting! Enligt Forex far jag 1p for 12 ore. Det kanns sa onodigt och dessutom bygger man upp ett stort lager med mynt man inte orkar anvanda. Jag ska ALDRIG mer klaga pa 50-oringen! Den ar i alla fall vard nagot :)

Nu blev det mycket pengasnack. Over till nagot roligare: ikvall ska jag gora makaronilada. De tycker har att svenskar ater konstig mat. Det var bara for att jag igar gjorde en sas med creme fraiche och kaviar i. Vanlig sas till fisk! En av dem testade, det var i alla fall kul. Ska kanske ta en bit appelpaj till. Den var inte sa popular..

Om 30sekunder har jag den framfor mig pa en tallrik full med vaniljsas! :) Nu piper micron!

Det ar jattekallt har idag. Hosten har verkligen kommit. Borde kanske ta och kopa en varm troja till. Kan ju inte springa runt i samma klader varje dag.

Nej, nu ska jag ata upp min paj och ga och lasa i en halvtimme :)

 


En liten semester

Nu ar det bokat! Fredagen den 25:e september ska jag till Irland. Jag har faktiskt velat aka dit lange, men har inte riktigt vetat vad man ska gora det. Nu har jag en anledning till det. Ska halsa pa Elsa :) Det ar bara over helgen men det ska bli kul anda. Det var ocksa ratt billigt! Kostade bara 1245 kr sa det ar ju helt overkomligt.

 





Eftermiddag

Idag har jag inte gjort naot speciellt, forutom att baka en APPELPAJ! Jag ar nojd med resultatet,men det ar ingen har som har atit av den. Vill ju inte tvinga dem. Den ar kanske inte riktigt fardig, for jag hade fel temperatur i borjan. Fick for mig att det skulle vara 125 grader istallet for 225.. Fick ha den inne lite langre, men om man gillar deg sa ar den perfekt! Vaniljsasen harr jattegod! Den ar riktigt tjock och kramig,men man kan inte ata lika mycket av den har som man kan med den hemma.

Jag har aven atit pizza idag med tva av barnen. Det var gott.Nu ska jag bara leta upp 4 pund. Mina mynt gick at att gora den dar pajen. Kan nog betala tillbaka nagon annan dag.

Imorgon ska jag forsoka mig pa att gora makaronilada. De ater nog allt som har med makaroner att gora. Ska slanga ivag ett mejl till mamma och fraga om recpetet :)


Forsta uppdrag

Idag fick jag mitt forsta uppdrag: jag ska vara barnvakt pa lordag for nagon van till familjen. Det ska bli kul och att tjana lite extra pengar skadar ju aldrig :)

Idag ar det riktigt kallt, tycker jag. Det blaser och jag bara vantar pa att det ska borja regna.

Ska snart ga och handla lite saker. Ska bland annat gora appelpaj idag. Det ska bli kul :) Maste bara ga och kopa nagra applen och lite smor och sjalvklart vaniljsas! ;D Ingen paj utan sas. De kallar ju inte smulpaj for paj har. Ska bli intressant att se hur reaktionen blir :)


forsta skoldagen

Idag ar det forsta skoldagen for det minsta barnet. Ett av mina jobb har ar att lamna och hamta henne pa skolan. Det har aven regnat idag. Har anvant mitt paraply jag fick av Anna,men tyvarr sa tal nog inte svenska paraplyer det brittiska klimatet. Mitt paraply ar sonder. Det ar den ena pinnen som har brustit. Det hande for nagra dagar sedan nar vinden tog tag i det och vande det pa fel hall. Paraplyet fungerar fortfarande, men jag maste skaffa ett nytt, som jag kan ha nar det regnar stort.

 





(Kanske lite sorglig lat,men den handlar om regn ^^)


Dog Walk

Har precis varit ute med Bruno. Sa snall han var idag :) Hittade pinnar som jag kastade till honom. Kunde bara gora ett kast med varje pinne, for sen tog han dem och at typ upp dem! jag kunde inte ens ta pinnarna ifran honom xD Hundar ar aven sa positiva. De ser bara mojligheter och inga hinder. Speciellt nar det galler att springa under staket... ^^


  


Morgon

GOD MORGON ALLESAMMANS!! visst ar det en harlig dag? Solen skiner och faglarna kvittrar. Ar det inte till och med september? Jo, det ar det! Tisdagen den forsta september. Dock ar det lite kallt och jag hade garna legat kvar i sangen nu, men oj vad fint det ar! Orkar inte knalla ut med Bruno an, men jag tror inte att han bryr sig. Han ligger liksom och sover pa mattan just nu. Morgontrott hund kanske?

Jag sov sa gott inatt. Dromde jattekonstigt och alla var med. Platserna andrades. Ena stunden var vi i kassan pa ica och sen pa nagon strand. Jag gillade den drommen. Ah, det finns inget att gora at :)

Anledningen till att jag ar uppe nu ar att jag skulle slappa in snickaren. Han arbetar for fullt just nu. Funedrar pa om jag ska ta en tupplur pa soffan, eller om jag ska dra mig tillbaka till sangen. Blev en riktigt frukost idag. en dubbel rostad macka med en skinkbit emellan, te och en actimel. Det ar nog det mest riktiga frukost jag atit sedan jag kom hit. Vissa dagar har det bara blivit ett apple och ibland en macka med jordnotssmor. Jordnotssmor ar gott, men det kanns sa konstigt i gommen, sa jag gillar det nog inte. Man ska njuta av mat, sa som man gor av sjofrukts-godiset fran Harrods! Der ar grejer det!

Vet inte riktigt vad jag ska gora idag. Tankte gora pannkakor till mig men det blir nog inte. Ska gora dte pa fredag och da behover jag aggen. Igar tankte jag baka men det blev inte, for jag hittade inte kakaon. Hittade den idag bakom teburken, men om jag ska gora pannkakor pa fredag sa kan jag inte baka nu. Kan ju gora negerbullar, men det ar ju inte sa jattespannande, eller ar det? Tror anda inte att har ar havregryn..

Oj, nu borjar jag gaspa! Borde kanske ga upp och sova en timme till. Maste nog vara pigg nar familjen kommer ikvall. Maste aven stada lite och tomma diskmaskinen. Ar glad att jag strok och dammsog igar :)

 




slumdog millionaire

Sag den precis. Om jag ska vara helt arlig sa ar jag valdigt besviken.. Har ju precis last boken, vilken var jattebra. Boken och filmen ar inte alls lika varandra. Jag rekommenderar verkligen att lasa boken istallet for att se filmen. Det ar inte som i typ Harry Potter att man kan ha boken som ett litet manus.



Borde ga och lagga mig nu. Ska upp tidigt imorgon for att slappa in snickaren. Kom pa nu ocksa att jag tankte ju duscha ikvall, for jag tror att han ska gora nagot i badrummet. Om det ar malning sa ar nog inte duschning det basta att gora dar.

Jaja, god natt! :)


RSS 2.0