A nasty surprise..

Idag hände det, dagen jag fasat för de här två veckorna. Gick ner i köket för att mata Bruno,men vad har inte den lilla vovven gjort då? Jo, det ska jag säga. Han hade kissat två pölar och bajsat två LÖSA bunkar på köksgolvet. Hade varit mer okej om det varit fast, men nu när det var diarre.. Jag släppte ut honom i trädgården igår när jag kom tillbaka med Anna. Kul för henne att vakna upp till en sådan dag xD




Det blev inget Man's igår. Det stängde visst 9 och vi var där 10 över 9.. Därför ska vi Manna idag med Anna :) Just nu är hon i Cambridge och hälsar på Anna. Hoppas att resorna fungerar bra för henne. Igår när jag skulle till Gatwick trodde jag att jag kommit på fel tåg! På den rullande remsan på perrongen stod det att det skulle stanna på Gatwick,men inne i tåget på den remsan stod det inte. Jag blev jättenervös. Sen sa en röst att den skulle stanna där, men i alla fall.. Jag hade ju tänkt göra läxan och lyssna på musik på tåget. Det blev inte kan jag ju säga.. Kom i alla fall fram helskinnad :)




Fint besök ifrån Sverige idag!

Idag kommer Anna hit! :D

Tror att det var kl 7 hon landade. Ska kolla upp det lite noggrannare. Om hon gör det så ska tänkte jag knalla iväg härifrån typ kvart över 5 så att jag hinner till Clapham Junction och sen ta tåget till Gatwick. Tåget tar ungefär 40-50 minuter. Har laddat min mp3, har inte ancänt den sedan jag kom hit! Cred till mig! ;D SKulle haft den när jag åkte till Dublin,men på tåget märkte jag att den inte hade något batteri.. Sur tågresa det.


Ska ta reda på hur mycket en tur och retur-biljett kostar. Det kostar ju 8 enkel, så jag kanske klarar mig på 12 förhoppningsvis :)




Ska ta och duscha och ta en sista titt runt huset för saker att göra. Vill ju inte ¨stå och stryka och ha mig när Anna är här. Det är ju tråkigt.


God Baj!


Now they're gone

Nu har Anna och Ninni stuckit. Anna back to Cambridge och Ninni 25 minuters gångavstånd hit.



Det började i fredags med att de kom hit och dumpade sina saker, för att vi skulle ut den kvällen! (y) Det var riktigt kul, men självklart var vi vid Fontänen (den förtjänar att ha ett stort F). Det kom fram någon till mig och frågade om jag var från Sverige och sen om jag kunde lära honom svenska. Han kunde ju redan litauiska och polska..



I lördags blev det Primark. En ny väska och knänylonstrumpor. Sånt man behöver och det kalaset gick på knappt £4! Om jag hade köpt det på HM hade det säkert blivit över 200 spänn. Där var väldigt mycket folk och jag ska INTE dit på julruschen. Den är bestämt. Ska nog börja köpa julklappar nu. SÄG TILL VAD NI VILL HA! :D Efter Primark gick vi och åt och det ska vi aldrig mer prata om. Tog bussen hem och gick såklart till Man´s.Vad annars? Såg dessutom han jag skrattade åt i onsdags. Tror att det var då.



Idag blev det brödshopping på Tesco. Typ det vi hann med innan Anna skulle fara hem. Gick och inhandlade några viktiga saker inför nästa vecka när  en annan Anna ska komma hit. Vi slet för det och om det inte uppskattas.... Vi köpte en tårta också. Den var rätt god och vi upptäckte att de säljer Almondy Daimtårta på Sainsbury's!! vi blev lite glada då :)





Nu ska jag slutföra min läxa och sen se på tv :)




En bajsfråga

Jag gick denna underbara morgon som vanligt nedför gatan med Bruno. Som alla vet så tycker hundar om att pissa på saker. Det är ju inget speciellt med det, MEN, när han pissade lite på en soptunna kom det fram en tant till oss. Hon riktigt skällde ut mig för det Bruno precis hade gjort. Jag blev helt nollställd och bara "Va?" Hennes argument var att detta var London och att hundar inte får pissa och att någon ska ha soptunnan i sin trädgård. Sedan sa hon att jag kunde få böter för det och att jag var tungen att plocka upp hans bajs, för annars får jag böter. Han hade inte ens bajsat! Jag sa att jag alltid plockade upp det.





Gick länger ner på gatan och då behövde han göra det.Bajsa alltså. Jag stod och åt mitt äpple och tittade på. Tänkte bara äta upp det innan jag plockade upp det. Brukar alltid ge skrutten till Bruno. Då kom det fram några barnn och frågade om de fick klappa honom. Det är väl ok och så gav jag Bruno äpplet och plockade fram en påse. Barnen såg bajshögen, den var rätt stor, och sa att jag var tvungen att plocka upp det, för annars får jag böter och någon kan trampa i det. Då viftade jag lite med påsen så att de såg att jag tänkte göra det.





Jag kan helt hålla med om att man ska plocka bajs, men att hundar inte får kissa ¨på soptunnor ät lite att ta i. Pisset försvinner ändå i regnet och det är inga stora mängder. Tyckte faktiskt att det var lite överdrivet.




Konsten att vara elak..?

Idag fick jag alla i min klass och skratta. Vi hade lyssnat på en väderprognos. Den var rätt lång och vi skulle svara på frågor. Läraren frågade om jag kunde säga svaret på hur vädret skulle bli i Österrike och Schweiz. Självklart kunde jag det, hade ju alla rätt liksom. Svaret var att det var snö, kallt och att det skulle komma mer snö. Jag sa som det var "snow, freezing and more snow". Då började alla asflabba! Det var väl inget fel på mitt fina svar? Det var rätt i alla fall och alla fick ett gott skratt :)






Nu kommer vi till biten som min rubrik syftar på: konsten att vara elak. Jag kan börja med att säga det var inte med meningen.. Eller det var inte meningen att han skulle höra.

Jag och Ninni sitter på vår traditionella busshållsplats och käkar Man's såklart. Vi håller på att avsluta den underbara lunchen när en kille springer och försöker komma med en buss.

Ninni: Haha, kolla han. Bussen stängde dörren framför honom!
Jag: Ja! Haha. Hoppas han inte får åka med! (här börjar jag skratta ondskefullt och tydligen lite för högt) Ha. Ha. Ha... Ha. Ha. Ha...
Killen knackar på bussdörren och tills slut öppnar chauffören dörren. Då tittar killen på oss, eller kanske mest på mig innan han hoppar på.
Killen: Ha. Ha. Ha...
Ninni: Helena! Nu har du skämt ut mig igen!




Jag tror att jag råkade göra något på Sainsbury's med, men jag minns inte riktigt vad.. Händer alltid något där och jag skämmer alltid ut Ninni, säger hon.





I alla fall.Nu är det bara 6 dagar tills Anna kommer!! Vi har gjort ett schema till dig med en massa roliga saker! Det kan vara att den innehåller allt mellan shopping,museum och pyssel! :D You're gonna LOVE this weekend!!





Sondag kvall

Dag nummer tva som ensam.


Denna kvallen ska jag tillagna at Little Britain, chips, varmeflakt, msn, facebook men jag rakade ata upp min glass precis. Just det, har en cola i kylen med :)


Litlle Britain ar latt ett av varldens basta program! :D





detta var lagt!

Har sitter man glad och vill se idol. Vad hander da? Jo, detta:






Kan Svensk tv bli elakare? De later mig se reklamen for mcdonalds men inte idol.


Dododododo

Idag fyller pappa ar. Grattis till honom!



Idag akte aven familjen ivag pa semster och det betyder att det bara ar jag och Brunan har nu! Semester.. Har dock lite grejer att gora. Ta ut tjockisen pa motion men efter skolan igar vagar jag inte ga in bland traden, som vi brukar jaga ekrorrar vid. Min larare sa att folk brukade bli muggade (eller get mugged om man inte gor om det till svenska) Sa med andra ord: nu tror jag att jag kommer bli overfallen,nerslagen och ranad om jag gar dar. Tanker inte ga dar nu nar jag ar ensam. Sa tyvarr Brunan, det blir ingen ekorrjakt pa 2 veckor nu. Mugging verkar faktiskt vara ratt vanligt har. Det har till och med hant mitt pa oppen grasplan i Common. Kul att fa reda pa sant nu.. Latt att jag ska lasa alla las ordentligt och starta larmen och satta en stol vid min sovrumsdorr. Okej, en stol kanske var lite att ta i,men i alla fall.



Ikvall ar det feting med Little Britain och PIZZA!! Har redan proppat i mig tva chipspasar och en halv benne-glass.. Kan tillagga att de har inte vara alskade 300grams chipspasar har sa om jag sager att jag kakat tva pasar betyder det att jag fatt i mig ca 50g chips, vilket ar nastan ingenting.



Anna har bokat biljett hit, sa snart blir det tontbesok! :D Nar jag orkar nagon dag ska jag knalla och tanka oystercardet sa att vi billigt kan ta oss in till city! Borde nog ta och gora det innan jag blir pank :)




Har bestämt mig

Jag ska köpa mig en röd kappa. Har velat ha det länge och dessutom vill jag ha ett gult paraply. Om jag fixar detta kommer jag att bli en liten färgklick. Tanken med ett gult paraply är att det är lite roligare än ett svart och här är inga rapsbaggar som kommer att pricka ner det ;)



Usch, jag har verkligen jättetråkigt nu.


hej

Idag är det tisdag och det händer inte så mycket. I lördags var och och shoppade och i söndags var det något konstutställning. finns lite bilder, men jag har inte orkat lägga över dem på mitt usb och sedan lägga in här tar jättelång tid.

 

Just nu har vi en tysk utbytesstudent. Det är faktiskt lite kul men det betyder mer mat att laga. Ikväll ska jag försöka mig på att göra pasta carbonara. Tror att de gillar detl, för de kallar ju makaronilåda för det så..

 

Blev en sen promenad med Brunan idag. SKulle sitta och vänta på elektrikern. Han var lite sen men jobbet gick rätt snabbt. Vi hittade en massa hundar han kunde leka med, men han börjar nog bli lite gammal. Konditionen är inte på topp, så han blit trött efter bara ett par minuter.


På torsdag är det ärtsoppa, på lördag är det fest, men fredag är ändå den dag som känns bäst..

..för Helena och Ninni är kanske på gästlistan till något ställe vid Oxford Circus! Tufft va?

Annars blir det här i Clapham som gäller.




Kanske blir en repris pa detta?



Har varit i skolan idag. Det var faktiskt kul idag och jag kände mig duktig :) Efteråt blev det Man's, såklart! Vi är stammisar nu. De visste att vi skulle ha en stor box :)




Igår gjorde jag mammas fläskfilegryta med curry och de ÄLSKADE det! De sa tilloch med att det var gott! Jag gjorde muffins igår med, med hallon och blåbär som jag fann i kylen. Gjorde bara en halv sats, för de brukar inte äta dem. Gissa vad? De ÄLSKADE dem! :D



IDag kommer en tysk utbytesstudent och här är knappt någon mat. Ska göra pannkakor. Alla gillar pannkakor.




Jag var ute med Brunan idag och han hade precis skitit. Vad händer då? Jo, militärerna som brukar träna i parkenb springer rakt emot oss, mig, bruno och bajset. Vi är mitt i skottlinjen. Det komiska är att de vänder 10meter längre bort vid en bänk och springer tillbaka. Precis där vi står. Man kan ju inte känna sig mindre missplacerad och det var ju precis vid rätt tillfälle också...



Nu ska jag stryka och imorgon är det Oxford Street som gäller!!

Whohoo


 


Gas

Visst ar den har reklamen harlig? Jag menar, den ar roligare an vanliga med riktiga manniskor :)


Helena <3 Dublin & Elsa! del:2

Nu kommer fortsättningen! :D



 

Efter kyrkorna begav vi oss till Guinness bryggeri, ett självklart val när man är i Dublin.Det kostade typ många pengar att gå in där, men vi sa att vi var studenter och att vi hade glömt våra studentkort hemma. Det fungerade faktiskt! Vi kom in för €11!

 


Detta är hurling, det går typ ut på att döda varandra med klubbor.


Vi gick in i den väldiga byggnaden. De hade byggt en pint inuti av glas. Den var faktiskt riktigt tuff.




På första våningen visade de ingredienserna i ölen och man gick runt och tittade. De hade byggt ett vattenfall som symboliserade att de hade vatten i och det låg en stor bunke med korn. Det luktade verkligen korn därinne! På nästa våning hade de rostat kornen och det luktade också. Det var nog från rostningen ölen fick sin svarta färg. Vi knallade vidare i jättebyggnaden och nådde översta våningen och där fick man en gratis Guinness.







Efter detta trevliga besöket åkte vi vidare hem med en liten runda in på Tesco. (jag kan inte hitta chokladmüslina här..)


På kvällen gick vi ut och det var rätt så kul, eller väldigt kul.  Kan meddela att jag fortfarande har ett litet märke i handen efter den mystiska blödningen.

Kan ta allt från början:

Vi bytade ju om och sånt så att vi hade passand utekläder och efter det åkte  vi till några jobbekompisar till Elsa och var där ett tag. Efter det blev det taxi till centrum och försöka komma in på pubarna. Den första kom vi inte in på, för jag hittade inte min plånbok. Det låg i ett annat fack än vad jag kollade i.. Sen vägrade vakten släppa in hos på kalkonhuvudet och sen tappade vi bort de andra. Vi satte oss på trottoaren och beklagade oss och träffade några irländare (förvånansvärt, va?) och vi följde med dem in på en pub, för vi behövde gå på toa. Vi ser en toaskylt och går upp för trappan, men tydligen är det herrtoan. Så det var någon som puttade ut oss och nerför trappan och Elsa kaxar och säger ett vi är på väg bort. Sen hittade vi rätt. Provade att gå in på kalkonhuvudet igen, men vakten var grinig och bara tittade på oss och skakade på huvudet. Lite mer kax och sen gick vi till donken. Vi väg till donken satte vi oss på en trappa och bytade skor. Vet inte riktigt varför men vi gjorde det. Det kom fram någon som försökte hjälpa mig med skon. Han lyckade inte. Min hand började blöda mycket av någonting. Har ingen aniing om vad det var, antagligen en sticka av något slag.

Vi satte oss på en staty, som var full med skotthål från IRA, och åt. Då kom det fram en trevlig irländare och pratde med oss och vi frågade om ira och sånt och fick väldigt bra förklaringar. Sen  var det inte så kul att han spillde ner mig med cola. Sen gick vi hem och sov och söndagen var inte så kul.. xD



På söndagen gick vi ut och tittade i affärer och åt, självklart köpte vi Tescos chokladmousse! mycket god! Tog bussen till flygplatsen och jag kan nog ärligt säga att Dublins flygplats är det tråkigaste jag  varit på. De hade en affär med Guinness-souvenirer och en bokaffär med lite godis. Sen var där ju en massa barer, men där fanns ingen fet tax-free där man kunde slösa sina sista pengar på godis :/


Kom tillbaka i London vi 11 på kvällen. Tunnelbanan från Heathrow tog typ 1,5 timme. Flyget tog 50 min.



en regnig dag, igen

titti ninni! jag skriver! :D


tillbaka från skolan nu och den traditionella lunchen pa Man's och en liten runda in på boots. Igår var vi på Topshop på Oxford street. köpte inget, men på lördag ska vi tillbaka till gatan och då kanske det ramlar ner en liten fin klänning eller så.. :) källaren var underbar där.

Ska snart köpa nta skor. var faktiskt inne i en affär idag, men de hade bara plain black men expediten sa att jag kunde åka till Brixton och köpa de jag ville ha. Tar det nog på lördag i city. Kanske vi kan gå in om converse-butiken..? Ska ut med Bruno igen, i regnet! Stackars vovve. Idag började han leka med en annan hund  i parken och den hette och Bruno!! De blev värsta bundisarna :)



Så nu, promenad och sen ikväll antragligen svenska kyrkan och hälsa på nytt folk :)


Regn..

Idag regnar det minsan! Inte lite är det heller. Typ pissregn? Det blev att ta på sig både gummistövlar, regnkläder och paraply!



Dagen har sett ut som den att jag var ute med Brunan, i regnet. Han är fortfarande blöt och klockan är halv 5 nu. Dammsuga efter helgens bombnedslag. Det var två andra hundar som bodde över. Gissa om det var hår överallt! Röja, tömma diskmaskinen och torka av köksbänkarna. Sedan iväg till skolan. Det är så tråkigt att vara där! Det är inte enkelt heller. Man kan inte fråga så som man gör hemma om man inte fattar. Allt är på engelska (y). Nej, jag gillar det inte. Om det varit en till svensk i gruppen hade det varit enklare, för då hade man kunnat fråga oc kanske fått svar man fattat. Allt låter briljant i huvudet med grammatik och uttal, sedan kommer det till munnen och allt förstörs. Typ, så är det.



Efter skolis gick jag och Ninni tiull Man's och köpte take away-buffe. Fem stjärnor blev det. Mycket gott. Har tillägnat hela tiden sedan jag kom hem med att stryka och nu orkar jag inte mer. (vet att den meningen blev sjuk, men jag orkar inte bry mig) Tror att jag lyckades med sjalen idag, får se om den är kvar imorgon. Ånga är super!

Ikväll ska jag laga Flygande Jakob och hoppas att de gillar det :)



Auf Wiedersehen.





Här tänkte jag då ha mitt bildregnmoln, men kan tyvärr inte hitta det.


Barnvakt x2

Den här helgen har jag varit barnvakt 2 gånger. Jag verkligen älskar det! Man sitter och tittar på tv och tjänar pengar. Det är mitt drömjobb. Igår kollade jag och den ena flickan på Babe (de andra hade somnat) och sen såg jag Me and you, Dupree och sen White chicks. Dessutom får man rota i skåpen och ta godis! Det finns frukt också.




Igår var jag och Ninni på ikea. Det slutade med 63 pennor och en korv, pommes, cola, kakor, marabou, polly, bilarm kräftost och rostad lök! Ska steka korv till barnen imorgon och visa dem hur gott rostad lök kan vara :)





andra oktober

tänk att det redan är oktober! Det senaste halvåret har gått så fort!

 

Har precis kommit hem från skolan och vi var pratat om olika nationaliteter. Jag skulle prata med en tjej från Tyskland och hon sa att de inte alls sprang runt i sina läderbrallor och drack öl :( De åt inte korv hela tiden heller. Mina fördomar krossades..

 

 

ikväll ska jag barnvakta. Känns bra att dra in lite mer pengar. Mina skor är helt paj nu, så jag behöver nya. Imorgon blir det en tripp till ikea med Ninni. Självklart ska  vi äta köttbullar och köpa polly :)


Mina nya byxor!

Igår köpte jag nya byxor!




Starkt reducerade från 187 till 25. Någon som vet vad det är för märke..? :) jag ahar ingen aning, men det måste  vara fint, med det priset.


Helena <3 Dublin & Elsa! del:1

Nu kommer det att komma ett väldigt långt inlägg om min lilla resa till Dublin!


                       






Allt började med att jag skulle ta tåget från Clapham Junction 19.08. Först var jag nära på att hoppa på fel tåg. Är väldigt glad att jag frågade om det var rätt, vilket det inte var. Kom i alla fall på rätt tåg och när jag satt där så började de prata om i högtalaren om att tåget skulle delas och att man skulle se till så att man satt på rätt del. Jag blev skiträdd! tänk om tåget delades innan Gatwick och att jag var på fel ände. Då hade jag kanske kommit till Portsmouth istället och det är ju helt fel. Hade tur och tåget delades inte.

 

 

 

 

Kom in på flygplatsen och skulle leta upp stället där jag skulle checka in. Aer Lingus hade sitt i källaren. Checkade in och knalled vidare till det stället man ska röntga väskan. De tyckte nog att min väska var lite suspekt och ville kolla igenom den en gång till med fingrar och röntgentång. Jag kom igenom och klarade mig. Gick vidare till stället med alla butiker och lånade en dator. Fick 10 min för £1. Så sjukt stressad var jag och när jag käne mig färdig hade jag en minut kvar.. Gick vidare och kollade i affärerna. Sprejade ner mig med DG:s nya parfym, den luktar väldigt gott.

 

 

På flyget fick jag en mittenplats. När planet hade borjar rulla ut, körde det tillbaka igen. Det var fel på det. Blev riktigt uttråkad då och tog en tidning och läste. Felet lagades och planet lyfte och 50 minuter senare befann jag mig i Dublin och hälsade på Elsa. Man ska inte lämna väskor obevakade på flygplatsen, för de förstör dem. Vi tog en taxi till hennes hus och dumpade väskorna. Efter det blev det en kort rundtur ute på gatorna för att titta på staden. Slutade på donken, där en migmac bara kostade €6.20..

 

 

Lördag och nya äventyr. Vi fångade en Dublin tour bus och åkte runt i staden. Hoppade först av vid st Patrickkatedralen, men det kostade mycket att gå in där, så vi kikade genom dörrhålet och bestämde oss för att gå och titta på den katolska kyrkan, genom dörrhålet då. Han som satt i kassan vid ingången frågade om vi var studenter och att vi i så fall kom on för halva priset. Klart att vi är studenter,sa vi.




De vet hur man gör snygga golv  i kyrkor!





Efter kyrkan blev det lite subway och vidare i bussen till Guiness brewery, men jag orkar inte skriva mer nu, så det får bli i nästa Dublininlägg :)


RSS 2.0